BgFotoNET начало
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 
 
 
МЕНЮ
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Реклама...
Start your own affiliate program powered by Post Affiliate Pro
Minha terra é o Mar / Моята земя е Океана - фотографска изложба на Румен Койнов
Публикувано във вторник, 29 май 2012 в 06:29 часа от BgFotoNET
Фото изложби

Откриване и среща с автора: 5 юни ( вторник) от 19.00 часа в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център.

Румен Койнов - фотографВ една малка вселена, граничеща в протежение на 8000 километра с Океана, животът никога не се е отделял от водата.  “Моята земя е Океана” започва с едно пътуване на автора до бразилското североизточно крайбрежие. Рибарите по тези места все още използват дървени салове с платна, наречени  jangadi, за да влизат в океана и да изкарват прехраната си, а техният суров начин на живот се е запазил непокътнат през вековете.


Кадрите на Румен Койнов разкриват по магичен начин поетиката, действителността и тайнствеността на тази, свързана с Океана, реалност, претърпяла твърде малко промени от зората на фотографията насам.  Съзнателното търсене на една ретро естетика, която авторът нарича “естетичен журнализъм”, създава още по-силно въздействие у зрителя и подчертава усещането за  безвремие, което фотографиите на Румен излъчват...

В неговите фотографии  времето и пространството присъстват в изначалната си форма, извън света на относителното, и може би затова “Моята земя е Океана” е едно пътуване в пространството на вътрешната тишина, което всички имаме в себе си.

Minha terra é o Mar / Моята земя е Океана - Фотографска изложба на Румен Койнов - ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия

Minha terra é o Mar
Моята земя е Океана

“В свят, лишен от човечност и усещане за святост, фотографиите на Румен Койнов разкриват сакралното и тайнственото в последното тяхно убежище – природата. Творбите му са дело на неспокоен дух, който отказва да се примири с грешния път, по който върви светът; те са пълни с щедрост, живот и отдаденост на ценности, които сме изгубили, но които се излъчват от силата на водата, растенията и хората в тези поетични фотографии.”

Изложбатa e показана за първи път в Сао Пауло през март-май и ще бъде показана в Салвадор в края на тази година и началото на 2013.

Това е втората изложба на автора във ФотоСинтезис Арт Център, след като от 30 юни до 12 юли 2011 г. Румен Койнов представи "Амазония - земя на водите" - портрети и пейзажи от Бразилска Амазония.

Minha terra é o Mar / Моята земя е Океана - Фотографска изложба на Румен Койнов - 5-20 юни 2012

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Румен Койнов / Roumen KoynovЗа автора:  Румен Койнов е роден в България през 1964 г. След като завършва обучението си в Техническия университет в София се премества заедно със съпругата си, музикантката Елена Койнова, в Пловдив. Тук той участва в многобройни изложби и успява да си изгради репутация като един от най-интересните млади фотографи.


Въпреки това, подобно на повечето си колеги, Румен трудно си изкарва прехраната в посткомунистическа България и през 2000 година решава да емигрира в Бразилия, където живее и до момента в бразилския град Манаус.

 

Най-ниските цени за фотографско осветление и аксесоари в България...
 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото изложби
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото изложби:
Река Ропотамо от птичи поглед

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 0
Гласа: 0

Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.