BgFotoNET начало
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 
 
 
МЕНЮ
Реклама...
Професионални фотографии на невероятни цени...
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Майсторски клас "Творческа фотография" с Бабак Салари - 16-18 ноември 2012
Публикувано във понеделник, 29 октомври 2012 в 18:42 часа от BgFotoNET
Фото школа

Майсторски клас Творческа фотография с Бабак СалариОТНОШЕНИЕТО ДУМИ – ПРЕДСТАВЯНЕ. ПРАКТИКИ НА ВИЖДАНЕТО. ФОТОГРАФИЯТА И РАЗКАЗВАНЕТО НА ИСТОРИИ.

Майсторски клас на Бабак Салари
16-18 ноември 2012, София, ФотоСинтезис Арт Център

 

  бабак салари майсторски клас уъркшоп фотосинтезис


  Фотографията, цифровите технологии и изображенията улесняват комуникацията, обмена на идеи и информация и съставляват съществена част от нашето всекидневие. Животът ни е наситен със снимки, изображения с текст, реклами и пр. Проправяме си път през света посредством визуалната си култура.

  В този майсторски клас Бабак Салари ще говори за отношението между нашите думи и визуалното представяне на нашите идеи. Използваме словото, за да разберем, опишем и дефинираме света такъв, какъвто го виждаме. С изображенията постигаме същото. Но между нашите идеи и тяхното представяне има различия.

  Майсторският клас ще се проведе на английски език.

  Основните теми, върху които ще работим през тези три дни:
  - отношението между думи, модели и вещи;
  - участието ни в процеса на виждане;
  - фотографията като начин да изразим себе си, да съпреживеем света, да общуваме и да се научим, посредством всичко това, да пораждаме чувства у наблюдаващия.   

  Майсторският клас е насочен към въпросите и търсения на активните и вдъхновени фотографи, които искат да открият и разкажат историята на снимания чрез своите кадри. Да осъществят непосредствен контакт със средата и хората, да ги почустват и да предадат на публиката своите усещания и мисли, заедно с тези на своите фотографски обекти.


  Участниците ще имат възможност да се упражняват в анализ върху работите на другите участници и в задълбочаване на личните си разбирания за артистичните фотографски форми. Напредналите участници ще имат шанса да се съсредоточат върху социалните аспекти на фотографията и да придадат цялостност на личната си работа.


  Краен проект: По време на майсторския клас, участниците ще бъдат насърчени да обмислят и представят цялостен проект. Пътят до осъществяване на крайния завършен проект  - от концепция до фотографски изображения ще бъде изминат заедно с Бабак.

  бабак салари майсторски клас уъркшоп фотосинтезис

  ПРОГРАМА:

  Петък (16.11.12)

  08 ч. – 11 ч. Лекция на тема "Отношението думи - репрезентация. Практики на виждането". Време за въпроси и отговори.
  11 ч. - 12 ч.  Самостоятелно време за обмисляне на идеята за проект, върху който ще работи всеки един от участниците.
  12 ч. -13 ч.   Почивка за обяд.
  13 ч. – 15 ч.  Представяне на проекта, върху който участниците възнамеряват да работят по време на семинара. Всеки разполага с 10 минути за презентация.
  15 ч. – 18 ч.   Време за снимки.
  18 ч. – 19 ч.  Избор на снимки от заснетия материал. Стремежът е всеки да избере поне три кадъра, които да представи.
  19 ч. – 20 ч.  Почивка за вечеря.
  20 ч. – 22,30 ч.  Прожектиране на селектираните снимки. От участниците се очаква да коментират видяното и да предлагат идеи пред цялата група. Този процес на обмен позволява да се види какви очаквания е имал участникът и да се получи обратна връзка от зрителите.

  Събота (17.11.12)

  8 ч. - 9 ч.   Кратка лекция (20 мин) с дискусия (40 мин). 
  9 ч. - 12 ч. Време за снимки.
  12 ч. – 13 ч. Почивка за обяд.
  13 ч. – 14 ч. Избор на нови три-четири снимки, които да бъдат дискутирани с лектора.
  14 ч. – 15,30 ч. Индивидуални разговори на всеки от участниците с Бабак Салари.
  15, 30 ч. - 18 ч. Време за снимки.
  19 ч. – 20 ч. Почивка за вечеря
  20 ч. – 22,30 ч. Прожектиране на селектираните снимки. От участниците се очаква да коментират видяното и да предлагат идеи пред цялата група. Този процес на обмен позволява да се види какви очаквания е имал участникът и да се получи обратна връзка от зрителите.

  Неделя (18.11.12)

  8 ч. – 9 ч. Кратка лекция (20 мин) с дискусия (40 мин). 
  9 ч. – 12 ч. Време на Салари с всеки от участниците по изготвен предишния ден график. Всеки участник разполага с 30 минути индивидуално време с лектора, който наблюдава процеса на снимане при всеки.
  12 ч. – 13 ч. Почивка за обяд.
  13 ч. – 15 ч. Финална подготовка на проекта за преглед. Очаква се проектът да бъде озаглавен и да включва 12-15 снимки, подредени в тяхната последователност. Представянето включва кратка история.  
  15 ч. -18 ч. Представяне на готовите проекти на всеки от участниците.

  Такса за участие в майсторския клас: 250 лв.


  Записване: Можете да се запишете за участие на адрес photo@photosynthesis.bg до 10 ноември включително. В полето Тема/Subject на съобщението впишете „Workshop Babak Salari”.
  Необходими са ни трите имена на желаещите и телефон за обратна връзка. Ще получите отговор на съобщението до два работни дни.

  Заплащане: Необходимо е да заплатите цената за участие до два работни дни след получаване на потвърждението от наша страна, но не по-късно от 12 ноември включително. 
  Можете да платите на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. „Васил Левски“ 57

  За Бабак Салари:

  Бабак Салари е фотограф и преподавател, базиран в Монреал, чиито интереси в документалистиката са свързани с малцинствата, обитаващи периферията на обществото. Фотографските му проекти включват поглед върху иранските творци, живеещи като бежанци в Северна Америка и Европа; матриархалните туземни общности в Мексико; хомосексуалните и травеститите в Куба и бежанците и пострадалите във войните в Афганистан, Пакистан, Ирак и Палестина.

  Бабак започва да се занимава с фотография като тийнейджър в родния си Иран, където публикува в няколко издания. На 21 години е затворен за шест месеца от режима на Аятоллах Хомейни за политическата си дейност. Прекарва една година като бежанец в Пакистан, след което пристига в Канада, където подновява обучението си и заниманията си с фотография.

  Бабак Салари публикува в различни издания, а творбите му са представяни в галерии по целия свят, в това число: Националната художествена галерия в София, България; Македонския музей на съвременното изкуство в Солун, Гърция  и Историческия център в Мерида, Мексико. Неговите четири основни албума:  „Лица, тела, персонажи: истории от Куба”,  „Афганистан: хора и съдби”, „Моята улица, кубински истории” и „Травми и чудеса Портрети от Северозападна България”, са публикувани от издателска къща „Жанет 45” в България съответно през 2008, 2009, 2010 г.
  Носител е на многобройни награди, включително наградата Gold Addy на Асоциацията на американските рекламисти през 2004 за проекта му Locating Afghanistan.

  През ноември 2011 година организирахме успешен уъркшоп с Бабак Салари в Северозапада България.

   

Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото школа
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото школа:
СВЕТЛИНА И ЦВЯТ [ част I ]

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 0
Гласа: 0

Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.