BgFotoNET начало
 
 
 
 
МЕНЮ
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Реклама...
Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф Ярлбро
Публикувано във сряда, 06 март 2013 в 19:10 часа от BgFotoNET
Фото изложби

Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф ЯрлброФотографската изложба представя кадри от два документални проекта на Олоф Ярлбро, темата и на двата е гражданската война - продължаваща години и “необявена” в Непал и в разделената на две Сирия. Фотографът посвещава на Непал три фотографски албума - “Падналото кралство” ,“Каменната фабрика” и “Непал и Мао”.

  Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф Ярлбро

  Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал
  изложба документална фотография на Олоф Ярлбро

  14.03. – 01.04.2013

  ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, София, бул.Васил Левски 57

  Откриване: 14 март ( четвъртък) от 19.00 часа в галерия-сутерен на ФотоСинтезис Арт Център.

  Фотографската изложба представя кадри от два документални проекта на Олоф Ярлбро, темата и на двата е гражданската война - продължаваща години и “необявена” в Непал и в разделената на две Сирия. Фотографът посвещава на Непал три фотографски албума - “Падналото кралство” ,“Каменната фабрика” и “Непал и Мао”.

  Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф Ярлбро

  Гражданската война в Непал започва през 1996г. и продължава до 2006 г. Нестабилната политическа ситуация в страната в продължение на години силно е повлияла на структурата на непалското общество. 
  Фотографиите показват огромната бездна между богати и бедни, жертви и насилници. Преди всичко обаче те разкриват образа на една древна държава, застанала на прага на ускорена трансформация, на последната глътка въздух на Кралство Непал.

  Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф Ярлбро


  Сирия – войната отвътре: Напрежението в Сирия бе инициирано през март миналата година с масови мирни протести, които бързо се превърнаха в гражданска война между режима на президента Асад и бунтовниците. Според оценките на ООН, в момента повече от 3 милиона сирийци, засегнати от конфликта, спешно се нуждаят от помощ. Очаква се броят им да нарастне до 4 милиона след година. Кадрите са от сирийския град Алепо, където фотографът снима сред бойците от бунтовническата ССА – свободната сирийска армия.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Фотографът Олоф Ярлбро (Olof Jarlbro)Фотографът Олоф Ярлбро (Olof Jarlbro) е роден през 1978 в гр.Хелзингборг, Южна Швеция. Започва да снима още на 20 години и скоро решава да превърне заниманията с фотография в професия.

  На 22 години заминава за Ню Йорк, за да учи в Международния център по фотография (ICA), а по-късно се премества в Прага, за да учи документална фотография във FAMU (Академията за изящни изкуства, Прага). Той е автор на албумите “Падналото кралство” (2008), “Каменната фабрика” (2010) и “Непал и Мао” (2011). В момента  Олоф живее в София и работи на свободна практика за по-дълги репортажи и различни фотографски проекти. http://www.olofjarlbro.net/

  Изложбата е третата от проекта за военна фотография на ФотоСинтезис Арт Център "Eye of the Beholder", в рамките на който се състояха изложбите на Васил Донев и Георги Кожухаров "Гореща линия" и на Елена Йончева и Николай Николов "Истории без особена причина".

  Сирия: войната отвътре и Гражданската война в Непал - изложба на Олоф Ярлбро

 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото изложби
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото изложби:
Река Ропотамо от птичи поглед

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 0
Гласа: 0

Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.