BgFotoNET начало
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 
 
 
МЕНЮ
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Реклама...
Професионални фотографии на невероятни цени...
Фотографска изложба и майсторски клас на Франко Франчески
Публикувано във четвъртък, 06 юни 2013 в 11:51 часа от BgFotoNET
Фото изложби
Нашият уважаван потребител Анонимен ни пише:

На 19 юни (сряда) от 19:00 часа ще имате възможност да вземете участи в майсторския клас на автора  италианския фотограф Франко Франчески.

Майсторският клас на Франко Франчески (Franco Franceschi) ще започне с преглед и коментари на някои от неговите фотографии от изложбата "Болоня".

След това авторът ще разкаже повече за философията и целите на своята фотография, и ще представи на участниците част от портфолиото си:

  БОЛОНЯ - фотографска изложба на Франко Франчески (Franco Franceschi)

  18 юни – 3 юли
  ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, София, бул.Васил Левски 57


  Откриване: 18 юни (вторник) от 19.00 часа

  Майсторски клас с автора: 19 юни (сряда) от 19:00 часа

В края на майсторския клас Франко Франчески ще отговори на въпроси и ще дискутира с участниците темите, които ги интересуват.

  „Бог е в детайлите.” Тази фраза на Варбург ме тласна към изследването на изображенията, които са в основата на цялата ми работа, както през периода, в който съм работил за модни издателски къщи или заглавия, така и сега, когато се посвещавам, от десет години насам, главно на лични изследвания, които да изразят без ограничения, начина, по който възприемам заобикалящия свят, природата, човечеството и които да ме върнат към фотографската хартия, към уловеното от чувствителността ми.

  Форми и линии, спадащи към елементите, смятани за статични като постройките или бездушни като провинцията, но които съществуват и изразяват характер и чувства, подобно на детайлите на човешко тяло, мускул или очи.
  От тези и други размисли узря идеята за изследване на образа на формата и детайла, с пренебрегване на цялостта, която по-лесно банализира субекта. “

  Фотографската изложба „Болоня” се ражда от съзнанието, че, опасявайки се от сравнение с много бляскавото минало, в цяла Италия, и по-специално в град Болоня, само художествените и архитектурни забележителности от миналото са тези, които публиката познава, а много често модерните и съвременни произведения биват игнорирани или не изпъкват достатъчно.

  Размишлявайки над това, Франко Франчески търси в архитектурните линии на сгради от миналия век, духа, който е повлиял на различните стилове. Скривайки общото и фокусирайки се върху детайлите, той търси определен знак, символ, който да разкрие не само архитекта, но и епохата му и културата на града в представения историческия момент.

  От това изследване, фотографът е изготвил редица изображения, които са били изложени в много страни по света, както и има издадена монография.
  Във фотографиите от Болоня можем да открием изненадващи ъгълчета, корабни платна, геометрични движения и динамизъм. Бели и сиви, вместо обичайните и успокояващи червени и охра портали или барокови църкви. И така оценяваме динамичното движение на града към бъдещето, към новата Европа, на която той принадлежи.

   За автора: 

  През 1978 г. основах студио Alpha Tau и изцяло се посветих на фотографиите на модата, в които исках да изразя усещането, породено от страстта ми към киното. От 1982 г. благодарение на сътрудничество с Amica, моят стил, макар и без да се изкривява, доби по-международна конотация и работата ми бе оценена и търсена от други модни списания (Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Mondadori ...), в Италия и в чужбина, както и от големите компании за облекло.

  От 1994 г., разочарован от момента, през който преминаваше модата, аз се приближих до киното, като подготвих имиджа на един филм, оказах помощ на режисьора и фотографирах различни актриси. В началото на новия век преоткрих удоволствието от изследователското изображение и се отдадох на него все повече и повече. През 2002 г. започнах поредица от изложби в Италия. След като задълбочих изследванията си (като се започне с детайлите и пейзажа и се стигне до  архитектурата и дизайна) представям своите снимки на самостоятелни изложби в различни страни в Европа, САЩ и Южна Америка.


  Изложбата е част от Месец на фотографията 2013

 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото изложби
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото изложби:
Река Ропотамо от птичи поглед

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 0
Гласа: 0

Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.