BgFotoNET начало
 
 
 
 
МЕНЮ
Реклама...
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
ФОТОСМАГОРИИ - фотографска изложба на Любомир Арабаджиев
Публикувано във сряда, 02 октомври 2013 в 02:10 часа от BgFotoNET
Фото изложби

С Фотография се запознахме през 1971г. Аз бях на 10, а тя - една нова фотокамера Смена, ухаеща на изкуствена кожа и бакелит. От това време са останали спомени за нетърпението, с което чаках “другата седмица”, когато лентата, дадена за проявяване, щеше да е готова, за съветите да не снимам срещу слънцето, които не спазвах с удоволствие и няколкото изподраскани, навити в стегната ролка, ленти. Малко по-късно мой приятел ме заведе в пионерския фото клуб в Стара Загора, показа ми как се появяват снимките и каза, че е много просто, трябва само да имаш увеличител УПА-601 и три вани, задължително надписани с пирограф: “ПР”, “ВОДА” и “ФИК”.

   

  ФОТОСМАГОРИИ - фотографска изложба на Любомир Арабаджиев 10-30 октомври


  ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, София, бул.Васил Левски 57

  Откриване: 10 октомври ( четвъртък) от 19.00 часа, галерия-сутерен, ФотоСинтезис Арт Център

  “... спомените са фантазии на тема минало ...”

  После беше класика – мазето с увеличителя, червената светлина, носенето на вода с кофа, сушенето на снимки по прозорците, и най-вече онази магия на Фотография, която за съжаление никога няма да се повтори.
  В началото на 80-те навлязох в активен любовен период и изневерявах на Фотография с някакви жени. За последен път със Стела. Живеехме на уникално място, една стена ни делеше от галерия “Баер”, срещу западния ни прозорец беше кино-фото клуб “Родина”, а на север гледахме към римския форум на Августа Траяна. Нямаше начин в такава среда Фотография да не ме открие отново и накаже за опита да й избягам.  Стана изведнъж заедно с демократичните промени. Увлечението се превърна в страст, играта в съдба.


  Разочарован от клишетата в изкуството и простотията в отношенията, започнах да снимам продуктите на въображението си.  Създавах на сребърния лист сцени, каквито аз харесвам, без да чакам случайността да ми поднесе сюжетите готови. С други думи – Фотосмагории.
  Всичко това беше и е невъзможно, без помощта на личностите, които ми позират, забавляват се, когато го правят и ми вярват. Лишено е от смисъл, без хората, които обичат това изкуство. Искрено им благодаря.


  Любомир Арабаджиев

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  За автора: Любомир Арабаджиев живеe и работи в Стара Загора. Снима на филм и използва различни техники на позитивна обработка, класическа, тониране, сепия и берлинска лазур, фотоколаж и бром масло.   Има реализирани самостоятелни фотографски изложби в Стара Загора, Пловдив, Щутгарт, както и участие в изложби в Австрия,  САЩ, презентации в МоМА-Ню Йорк, Лос Анжелис, участия в Арт Експо 2001 и 2002 - Ню Йорк. Работи с галерии в САЩ.

Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото изложби
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото изложби:
Река Ропотамо от птичи поглед

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 0
Гласа: 0

Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.