BgFotoNET начало
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 
 
 
МЕНЮ
Реклама...
Езикови курсове по интернет
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Правилният избор на фотокамера Част ІІ - камери за средно напреднали
Публикувано във четвъртък, 16 февруари 2006 в 23:00 часа от BgFotoNET
Фото размисли
Нашият уважаван потребител wilhemina ни пише:

Изборът пред средно напредналите фотолюбители не се спира само до правилна оценка на способностите им. Като такива се определят хора, познаващи основните принципи на работа на апаратите - връзката между апертура и скорост на затвора, правилната употреба на различните обективи, предимствата и недостатъците на автофокуса и т.н. Тези хора са основно запознати и с фотографската композиция. Често творби на такива автори могат да се видят в онлайн галерии или фотографски клубове...

Средно напредналите фотолюбители е малко вероятно да изпитат затруднение при оперирането с основните функции на камерата. Въпросът каква е подходящата камера за нивото им стои по по-различен начин. Те се намират на място, от което могат да изберат дали фотографията да остане хоби, в което са добри или да преминат в сферата на професионалната фотография. Обикновено без значение към коя от двете категории спадат, любителите се насочват към SRL/DSLR камери. Разнообразието при този вид апарати е голямо. Варират броя мегапиксели, допълнителните начини за контрол, автофокус, технологията за запечатване на образа на матрицата, вида на сензора, броя снимки в последователно снимане и т.н. Цените също варират в широки граници, започващи от четири цифрени суми.

За средно напреднал любител без сериозни професионални намерения в областта на фотографията не е необходимо закупуването на 10 и повече мегапикселова камера, снабдена с най-новите системи за контрол и обработка на изображението. Цената на тялото на подобна камера започва от около 6,000 лв нагоре. реално погледнато то е просто светлонепроницаема кутия. За направата на качествени снимки по-голяма роля играе оптиката, чиито цени са съвсем оправдано високи. Нужидте на любители, премащи фотографията като хоби могат да бъдат наплно задоволени от камера с по-малко на борй пиксели, но снабдена с добър обектив. В този случай общата цена ще е по-малка и оправдана. Резултатите в никакъв случай няма да са разочароващи.

Любителите с професионален интерес във фотографията обаче си струва да се замислят върху закупуването на по-скъпа камера, снабдена с повече функции. Преминавайки фотографско обучение, те бързо овладяват техническата страна на правенето на снимки. както не веднъж е споменавано, техническата грамотност не е гаранция за шедьовър. камерата с повече функции дава възможност на фотографите да изследват максимално творческите си способности. Инвестицията в техника не е неоправдана за този тип любители. Ако съумеят да се развият като добри професионалиститя ще се изплати многократно. тези камери могат да задоволят основните нужди на професионалиста по време на обучение. Веднъж избрали посоката си на развитие във фотографията, много професионалисти стигат до границите на възможното. За тените нужди и камери ще поговорим в следващата статия.

Част I* материалът е авторски
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 

Сподели със всички...

 
Връзки
· Повече за Фото размисли
· Статии от BgFotoNET


Най-четена Статия Фото размисли:
Защо да наемем професионален сватбен фотограф за нашата сватба..?

Рейтинг за Статия
Среднa Оценка: 3.66
Гласа: 12


Моля, отделете една секунда и гласувайте за тази статия:

Отличен
Много Добър
Добър
Среден
Слаб

Опции

 версия за принтер версия за принтер

Свързани раздели

Фото размисли


Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.