BgFotoNET начало
 
 
 
 
МЕНЮ
Реклама...
Професионални фотографии на невероятни цени...
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
BgFotoNET: Фото конкурси

Търсене в Тази Тема:   
[ Към Начало | Избор на Нова Тема ]

БГ ПРЕС ФОТО раздаде своите награди
Публикувано от BgFotoNET във събота, 24 март 2012 в 23:25 часа (1358 прочитания)Раздел Фото конкурси

 Васил Донев – кореспондент на агенция ЕРА, за неговия репортаж от Либийската революция в категория Събития извън България Васил Донев – кореспондент на агенция ЕРА, за неговия репортаж от Либийската революция в категория „Събития извън България“Ежегодният конкурс – 10-ти по ред, на фондация „БГ Прес Фото” се проведе под знака на 100 годишния юбилей от началото на фотожурналистиката у нас. В него участваха 1 350 снимки от 82 автори. На 5-ти март, резултатите и победителите в БГ Прес Фото 2012 бяха обявени на пресконференция от членовете на авторитетното жури и организаторите. На церемонията по награждаването, която се проведе на 20.03 (вторник) в сградата на Президенството, в присъствието на миналогодишни призьори, членове на журито, спонсори, медии и приятели на фотожурналистиката, Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев и кметът на град София, г-жа Йорданка Фандъкова, връчиха награди на победителите в конкурса „БГ Прес Фото 2012”.

Голямата награда на „БГ Прес Фото 2012”, с най-много точки от журито, бе присъдена на Васил Донев – кореспондент на агенция ЕРА, за неговия репортаж от Либийската революция в категория „Събития извън България“, серия:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Canon EOS 5D Mark III
Публикувано от BgFotoNET във неделя, 04 март 2012 в 23:05 часа (1332 прочитания)Раздел Фото конкурси

Canon EOS 5D Mark IIICanon EOS 5D Mark III е новата пълноформатна огледално-рефлексна фотокамера на Canon с резолюция 22 мегапиксела, 61 точков автофокус, устойчив корпус и възможност за снимане на Full HD видео с ръчен контрол. Видео режима на EOS 5D Mark III е усъвършенстван с цел да предложи подобрени резултати при компресиране на висок битрейт с поддръжка на intraframe (ALL-I) и interframe (IPB) методи.

Сред останалите отличителни черти е ISO диапазона от 100 до 25600 (разширяем до ISO 102400), 63-зонова система за замерване, заснемане на поредица от кадри със скорост 6 кад./сек., нов бутон Creative Photo, двоен слот за CF и SD картови памети и режим на тихо снимане.

Canon EOS 5D Mark III ще е наличен на пазара още в края на този месец на цена £2999,99 във Великобритания,  €3569,99 в Европа и $3499,95 в САЩ...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Безплатен фотографски семинар: Introducing Nikon D4
Публикувано от BgFotoNET във вторник, 24 януари 2012 в 17:18 часа (1455 прочитания)Раздел Фото конкурси

Nikon D4SF Photo School ще проведат уебинар в който по неформален начин ще запознаят участниците с новата дигитална огледално-рефлексна фотокамера Nikon D4 digital SLR. Камерата ще бъде представена от Uzair Kharawala и Mark Higgins от Nikon UK и присъстващите ще узнаят всички подробности за нея. “Mark ще презентира Nikon D4 в детайли и ще се радва да отговори на въпросите, които имате,” - казва Uzair Kharawala.

Уебинарът ще се проведе на 25 януари 2012 в 12:00 българско време (2012 at 2pm GMT). Желаещите могат да направят своята регистрация за участие напълно безплатно на линка по-долу:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Седми национален фотоконкурс „Най-сладка целувка” 2012
Публикувано от BgFotoNET във четвъртък, 19 януари 2012 в 05:25 часа (1521 прочитания)Раздел Фото конкурси

Седми национален фотоконкурс Най-сладка целувкаСтартира националният фотоконкурс „Най-сладка целувка”, тази година отново под егидата на Община Пловдив. За седми пореден път фотографи от всички възрасти изпращат запечатаните на лента целувки, като участниците през 2010-та година бяха повече от 80, със снимки и от Франция, Канада, САЩ; през 2011 имахме над 130 фотоса. Жури отново ще са представители на културните среди в Пловдив, изявени български фотографи и представители на медиите.

Фотоконкурсът ще бъде отново с домакинство Пловдив, където на 14 февруари на Главната снимките от фотоконкурса ще бъдат на своеобразна изложба за пловдивчани, а вечерта в Ескалибур, ще бъдат наградени фотографите, идващи за събитието от цялата страна. Той стана традиционно културно събитие, обединяващо възрастови, културни и социални различия, и е един поглед към най-красивото и милото около и в нас.

Имаме вече атрактивни награди:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Фотоконкурс ''Снимай! Не убивай!''
Публикувано от BgFotoNET във сряда, 13 юли 2011 в 02:03 часа (1563 прочитания)Раздел Фото конкурси

Да снимаш, вместо да убиваш, означава да съхраняваш и споделяш, вместо да разрушаваш. Силата на фотографията е в това да покаже красотата и уязвимостта на дивата природа и нейните обитатели и по този начин да привлече вниманието на все повече хора върху необходимостта от нейното опазване.

Конкурсът е разделен на три етапа, след всеки от които всички ние – участници и публика – ще определяме по един победител. След приключването на третия етап, жури, съставено от wildlife фотографи и еколози, ще определи участниците във финалната изложба и ще излъчи своя фаворит от всички проекти, участвали в етапите на конкурса.

Повече информация можете да намерите на:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
AKVIS HDRFactory
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 21 март 2011 в 04:10 часа (1445 прочитания)Раздел Фото конкурси

AKVIS HDRFactoryAKVIS пуснаха новата си програма наречена HDRFactory. с този софтуер се създават HDR изображения от серия фотографии, заснети с различни експозиции, както и от една единствена фотография. HDRFactory включва инструменти за ефективно елиминиране на "призрачните" ефекти и артефакти, които се появяват при комбиниране на фотографии на движещи се обекти. AKVIS HDRFactory може да се използва и за корекция на фотографиите, като е възможна промяна на наситеността на цветовете, яркостта, просветляване на сенките и затъмняване на светлите участъци.

AKVIS HDRFactory е налична в две версии - като самостоятелна програма и като плъгин. Цената за Home Licence е $69. Подробна информация и сваляне на пробна версия на линка по-долу:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Фотоконкурс Магията на вятъра
Публикувано от BgFotoNET във сряда, 02 март 2011 в 04:15 часа (2382 прочитания)Раздел Фото конкурси

Фотоконкурс Магията на вятъраФотографията е магия, вятърът – предизвикателство.

Но и вятърът е магия, а фотографията - предизвикателство.
Ето едно фотографско предизвикателство – снимай магията на вятъра!

Изпрати снимка на themagicofthewind@gmail.com до 1 май 2011 г. и тя може да стане част от фотоизложбата "Магията на вятъра" по време на...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Axtremex UDMA 128GB CompactFlash Memory Card
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 17 януари 2011 в 17:50 часа (1415 прочитания)Раздел Фото конкурси

Axtremex UDMA 128GB CompactFlash Memory CardКомпанията Axtremex Technology пусна на пазара високопроизводителна 128GB 600x CompactFlash card. Axtremex UDMA 128GB поддържа до 90MB скорост на четене и до 60MB скорост на запис.

Наличен е и 64GB вариант на картата, като и двата модела използват висококачествени мемори чипове. Към момента картите Axtremex UDMA 128GB и Axtremex UDMA 64GB могат да бъдат закупени само от сайта nanoFlash.net, като цената за 128GB е $499,99...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Фотоконкурс ''Най-сладка целувка'' 2011
Публикувано от BgFotoNET във петък, 07 януари 2011 в 11:14 часа (1958 прочитания)Раздел Фото конкурси

Инко Бургелов - Целувка пред 15000!Стартира шестият национален фотоконкурс

  "Най-сладка целувка"

   Имаме вече първите награди:

  - Награда от клуб "Адреналин" скок с парашут за двама

   -вечеря за двама в пицарии "Златна круша" Пловдив

   -книги от издателство "Хермес"

   -уикенд за двама в хотел "Смолян"

   -круиз с "Пинта Варна"

  - уикенд за двама в Мандуловата къща Копривщица

Виното отново ще е на "Реджина естейт", а мястото остава ЕСКАЛИБУР

Участват автори от 10 до 110 години. Условието е да запечатат на лента най-сладката, най-вдъхновяващата, най-нежната и невероятна целувка.

Снимките -20/30 см. очакваме на адрес:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Travel Photographer of the Year 2010
Публикувано от BgFotoNET във вторник, 14 декември 2010 в 23:26 часа (1554 прочитания)Раздел Фото конкурси

Travel Photographer of the Year 2010 (TROTY 2010)Бяха анонсирани резултатите от фото конкурса Пътуващ фотограф на годината - TPOTY 2010 (Travel Photographer of the Year 2010). Канадският фотограф и офталмолог д-р Лари Луи (Dr. Larry Louie) беше обявен за краен победител с неговите черно-бели фотографии от Мали и Китай. Основателят на TPOTY, Крис Кои (Chris Coe) казва:

-“Толкова често снимките не успяват да направят впечатление или да оставят трайно влияние върху зрителя. Освен, че са красиви, разкошните снимки на Лари ни карат да спрем погледа си, канейки ни да изследваме сложните им детайли и завладяващи текстури. Страхотно е да видим черно-бяла медия използвана за заснемане на сцени, които са очевидно богато на цвят, оставяйки зрителя да рисува мислено, колкото си пожелае...”

Сподели със всички... [...прочети докрай]
114 статии (12 страници, 10 на страница)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ]
Следeте BgFotoNET
  Последвайте ни във Facebook   Абонирайте се за нашият RSS бюлетин   Последвайте ни в Twitter
Абонамент за новини:

BgFotoNET ФотоShop

Моята поръчка
Количката е празна
0.00 лв.

Доставка и рекламации
Условия за ползване
Гаранционни условия
За връзка с нас
BgFotoNET Facebook
Нови статии днес...
Няма нови статии днес…
Анкета...
Искате ли BgFotoNET да организира фотоконкурси...?

Да...
Не...
Не ми пука...Резултати
Гласувания

Гласа: 269
Коментари : 0
Стари статии...
неделя, 25 март
· БГ ПРЕС ФОТО раздаде своите награди
понеделник, 05 март
· Canon EOS 5D Mark III
вторник, 24 януари
· Безплатен фотографски семинар: Introducing Nikon D4
четвъртък, 19 януари
· Седми национален фотоконкурс „Най-сладка целувка” 2012
сряда, 13 юли
· Фотоконкурс ''Снимай! Не убивай!''
понеделник, 21 март
· AKVIS HDRFactory
сряда, 02 март
· Фотоконкурс Магията на вятъра
понеделник, 17 януари
· Axtremex UDMA 128GB CompactFlash Memory Card
петък, 07 януари
· Фотоконкурс ''Най-сладка целувка'' 2011
сряда, 15 декември
· Travel Photographer of the Year 2010

Стари Статии
Реклама...
Spy.bg - Лесно е да избереш...

Сложете линк на вашият сайт и печелете по 1 $ за всеки  регистриран  домейн!

Сложете линк на вашият сайт и печелете по 1 $ за всеки  регистриран  домейн!

Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.