BgFotoNET начало
Професионални фотографии на невероятни цени...
 
 
 
 
МЕНЮ
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
Реклама...
BgFotoNET: Фото новини и анонси

Търсене в Тази Тема:   
[ Към Начало | Избор на Нова Тема ]

Epson пускат нови продукти на Photokina 2010
Публикувано от BgFotoNET във събота, 31 юли 2010 в 00:05 часа (830 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Epson logoEpson ще пуснат три нови професионални принтера на щанд B13 в зала 2.2 на изложението Photokina тази година. Принтерите ще допълнят съществуващата линя професионални принтери на компанията и ще бъдат демонстрирани на щанда им.

От Epson имат намерение да отпечатват избрани фотографии от фотографските инициативи ‘Red Sea 2010: World of Underwater Images’ и ‘Wild Wonders of Europe’ на широко-форматните професионални фото принтери. Epson също смятат да подкрепят Photo Industry Association в техният опит за рекорд за конструиране на най-големият глобус в света създаден от фотографски изображения по време на изложението Photokina 2010...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Нов световен рекорд - 71 гигапискелова фотография
Публикувано от BgFotoNET във петък, 30 юли 2010 в 09:13 часа (916 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

70 gigapixels BudapestГрупа от млади унгарци, спонсорирани от големите в индустрията Epson, Microsoft и Sony, са създали  най-голямата в света (към днешна дата) 360° панорамна фотография. Тя е заснета от 100 годишната кула на обсерваторията на Будапеща, която е най-високата точка в района. Резолюцията на панорамата на Будапеща е 590000 пиксела широка и 121000 пиксела дълга.

За да се направят нужният брой фотографии за възможно най-кратко време, създателите на рекордното изображение са използвали двойка тела Sony A900, всяко от които екипирано с обектив Minolta AF 400mm f/4.5 APO G и 1.4x телеконвертор. Всичко това е монтирано на собствено проектиран стенд с роботизирана глава. Дори и с това оборудване времето за заснемане е отнело 3 часа. Заснетите изображения са комбинирани със софтуера Autopano Giga software на компютърна конфигурация Dell Precision T7500 Workstation с два четириядрени процесора Intel Xeon, 24 Gb RAM и 6 Tb дисково пространство. Процеса по комбиниране на индивидуалните изображения е отнел два дена и в резултат е получен 200 Gb KRO файл, който е конвертиран в PPM формат и след това е разделен на три части за ретуширане във Photoshop. Крайният резултат можете да видите на линка по-долу:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Focussion - focus on photography
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 26 юли 2010 в 11:29 часа (843 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Focussion - focus on photographyСайтът Focussion е онлайн фотогалерия и платформа за обратна връзка и коментари, където регистрираните потребители печелят кредити за направените коментари на техните фотографии. Тези кредити са нужни за да може да бъдат качвани други фотографии  и по този начин системата окуражава фотографите да гледат и коментират снимките на другите.

По този начин Focussion е ориентиран към качеството а не към количеството на качваните фотографии и очаква да е общество от отговорни фотографи, които ще рецензират работата на другите. “Освен това, за разлика от кратките коментари, които виждаме по другите фото сайтове, членовете на Focussion ще дискутират и дебатират отколкото да отговарят чрез кратки сентенции,” казва създателят на Focussion Aljan Scholtens...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Canon USA представи новия дизайн на сайта си
Публикувано от BgFotoNET във вторник, 20 юли 2010 в 00:09 часа (802 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Canon U.S.A. Newly Designed WebsiteCanon USA пуснаха обновеният си уебсайт. Той предоставя лесен и бърз достъп до изобилна информация, която е организирана в интуитивни групи според свързаността на продуктите, подобрена е функционалността на търсенето с цел връщане на по-акуратни резултати.

Чрез един интерактивен Flash, посетителите на сайта могат да видят как компанията се е разраснала от първия си офис САЩ през 1955 г. до текущото си състояние на технологичен гигант...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Photoshop CS5 and Lightroom 3
Публикувано от BgFotoNET във вторник, 20 юли 2010 в 00:09 часа (783 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Photoshop CS5 and Lightroom 3Photoshop CS5 and Lightroom 3 is a new handbook by Adobe Certified Instructor Steve Laskevitch. Providing a clear and effective workflow for editing photographs in the latest version of Photoshop and its companions Bridge, Camera Raw, and Lightroom; this 291-page handbook is designed to get you working quickly in these applications. Photoshop CS5 and Lightroom 3 is available now for $39.95 in the US.

Книгата Photoshop CS5 and Lightroom 3: A Photographer's Handbook можете да закупите от Amazon.com на цена $26.37 като по този начин ще спестите $13.58 (-34%) ...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Mamiya със специални глобални оферти и с променено лого
Публикувано от BgFotoNET във събота, 17 юли 2010 в 00:57 часа (857 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Mamiya new logoДигиталните гърбове Mamiya DM22, Mamiya DM28 и Mamiya DM33 са достъпни по целият свят както като самостоятелни продукти, така и в комплект с тяло Mamiya 645DF и софтуера Capture One на “достъпни” цени.

Само, че не бързайте да продавате сегашният си дигитален огледално-рефлексен фотоапарат, тъй като под “достъпни” трябва да се разбира сравнени с други оферти за средноформатни дигитални системи (Mamiya DM22 $9995 / 6995). Между другото след като Mamiya стана на 70 тихомълком смени логото си (на малката снимка в ляво), но към момента  много сайтове на Mamiya по света все още са със старото им лого...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
CompactFlash Association представи целите на CF5.1 Specification
Публикувано от BgFotoNET във четвъртък, 15 юли 2010 в 00:12 часа (757 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

CompactFlash Association logoCompactFlash Association (CFA) представи ключовите цели на новата спецификация CF5.1 specification.

Сред тях са задължителен кеш на записа, UDMA режим позволяващ високопроизводителни карти, които същевременно да имат пълна обратна съвместимост, нова функция Sanitize позволяваща ефективно изтриване на NAND блоковете позволяващо връщането на CF картата в свежо състояние, нов протокол позволяващ подобрена вътрешна организация на данните и опционална възможност картата да докладва за температурният работен диапазон.

Новата CF5.1 specification се очаква да бъде официално пусната по късно тази година...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Последни снимки на Nikon от космоса
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 12 юли 2010 в 00:05 часа (1072 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Latest Nikon Images from SpaceNikon публикуваха нови фотографии от космоса, някои от които са заснети с огледално-рефлексната фотокамера Nikon D3S. През 2009 година от NASA поръчаха единадесет камери D3S и седем обектива AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED за използване на борда на международната космическа станция. Камерите Nikon D3S са без никакви допълнителни специални модификации и са същите каквито може  всеки да си купи на пазара. Те бяха изпратени на борда на международната космическа станция с космическата совалка Discovery на 5 април тази година. Към днешна дата от NASA са заснели над 700 000 фотографии с оборудване на Nikon.

За да видите въпросните фотографии посетете линка по-долу и кликнете върху Read Full Entry >

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Nikon Mirrorless Hybrid Camera
Публикувано от BgFotoNET във четвъртък, 08 юли 2010 в 23:37 часа (876 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

Nikon logoОт Nikon планират да пуснат безогледална фотокамера със сменяема оптика според думите на президентът им Makoto Kimura. Камерата ще е достъпна в края на тази година или в началото на 2011 и най-вероятно и тя ще е с подобна безогледална структура подобно на камерите на Olympus, Panasonic, Samsung и Sony.

Според интервюто за  Bloomberg (линка по-долу), е напълно възможно  Nikon да се появи и на пазара на хибридни камери “с подобрени функции за видео запис...”.

Сподели със всички... [...прочети докрай]
ImageRights пускат безплатна услуга
Публикувано от BgFotoNET във вторник, 06 юли 2010 в 00:10 часа (804 прочитания)Раздел Фото новини и анонси

ImageRights logoImageRights вече предлагат безплатна версия на тяхното онлайн разпознаване на фотографии и илюстрации.  С тази си оферта компанията предлага своето визуално търсене и сканиране на уебсайтове и блогове с цел защита на притежателите на съответните права.

Клиентите на безплатната услуга на ImageRights могат да се възползват и от новата опционална програма Recovery Programme, която ще стартира следващият месец и ще е в помощ  на фотографите и илюстраторите за да получат компенсации за неоторизирано ползване на техните изображения. Клиентите, които изберат платен пакет и се включат в Recovery Program ще трябва да заплатят 35% от възстановената сума на ImageRights, докато тези, които изберат безплатната услуга ще трябва да споделят 50%...

Посетете сайта на ImageRigts от линка по-долу:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
247 статии (25 страници, 10 на страница)
[ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 ]
Следeте BgFotoNET
  Последвайте ни във Facebook   Абонирайте се за нашият RSS бюлетин   Последвайте ни в Twitter
Абонамент за новини:

BgFotoNET ФотоShop
Преносима система за фонове JB11-3200FPG (255х320 см.)
Преносима система за фонове JB11-3200FPG (255х320 см.)
209.00 лв. 177.65 лв.
Отстъпка -15%
Бързо търсене в магазина
 
Подробно търсене

Моята поръчка
Количката е празна
0.00 лв.

Доставка и рекламации
Условия за ползване
Гаранционни условия
За връзка с нас
BgFotoNET Facebook
Нови статии днес...
Няма нови статии днес…
Анкета...
Искате ли BgFotoNET да организира фотоконкурси...?

Да...
Не...
Не ми пука...Резултати
Гласувания

Гласа: 268
Коментари : 0
Стари статии...
четвъртък, 11 октомври
· Olympus и Sony се споразумяха за ново бизнес сътрудничество
четвъртък, 04 октомври
· Загадката Беланташ - фотопленер 19-21 октомври 2012
неделя, 26 август
· Canon празнуват достигането на 80 милиона броя EF обективи
сряда, 01 август
· CFA съобщи за XQD 2.0 Specification
петък, 20 април
· Уъркшоп и представяне на графични таблети Wacom - 26 април / 18:30 ч.
сряда, 11 април
· Посока югозапад - фотографски пленер 28.04-01.05.2012
сряда, 04 април
· Canon Pixma принтери вече поддържат Google Cloud Print
четвъртък, 29 март
· Представяне на Nikon D4 и Nikon D800 във ФотоСинтезис
събота, 24 март
· Снимките във Facebook вече със sRGB профил, на цял екран и с висока резолюция
четвъртък, 02 февруари
· Nikon D700 и Nikon D300s официално са спрени от производство

Стари Статии
Реклама...
Сложете линк на вашият сайт и печелете по 1 $ за всеки  регистриран  домейн!

Сложете линк на вашият сайт и печелете по 1 $ за всеки  регистриран  домейн!

Spy.bg - Лесно е да избереш...

Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.