BgFotoNET начало
 
 
 
 
МЕНЮ
Реклама...
Професионални фотографии на невероятни цени...
ФОТОПАЗАР...
Няма обяви...
BgFotoNET: Фото школа

Търсене в Тази Тема:   
[ Към Начало | Избор на Нова Тема ]

SURREAL FASHION с MISS ANIELA и NIKON - изложба и семинар / 25-27.07.14
Публикувано от BgFotoNET във петък, 04 юли 2014 в 10:38 часа (2834 прочитания)Раздел Фото школа

Анонимен ни пише:

Изложба и уъркшоп SURREAL FASHION с MISS ANIELAСлед скорошното представяне на новият Nikon D810, ви предоставяме възможност да се срещнете лице в лице с един от фотографите, участвали в създаването на рекламните снимки за модела – Натали Дибиж (Natalie Dybisz), известна с артистичния си псевдоним Miss Aniela (http://www.missaniela.com/).

Изложба и уъркшоп SURREAL FASHION с MISS ANIELA:

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Майсторски клас "Творческа фотография" с Бабак Салари - 16-18 ноември 2012
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 29 октомври 2012 в 18:42 часа (1781 прочитания)Раздел Фото школа

Майсторски клас Творческа фотография с Бабак СалариОТНОШЕНИЕТО ДУМИ – ПРЕДСТАВЯНЕ. ПРАКТИКИ НА ВИЖДАНЕТО. ФОТОГРАФИЯТА И РАЗКАЗВАНЕТО НА ИСТОРИИ.

Майсторски клас на Бабак Салари
16-18 ноември 2012, София, ФотоСинтезис Арт Център

 

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Немски перфекционизъм във фотографското изкуство. Форми за презентация и продажба на фотографии.
Публикувано от BgFotoNET във събота, 19 май 2012 в 20:18 часа (1779 прочитания)Раздел Фото школа

Немски перфекционизъм във фотографското изкуство. Форми за презентация и продажба на фотографии.Семинарът разглежда две основни теми. Първата част е посветена на едни от основните фигури в съвременното фотографско изкуство, защо техни фотографии са продавани за милиони долари и кои са факторите, които определят това.

Акцентът във втората част е работата куратор и фотограф, какви възможности предоставя на фотографа творец за неговото развитие и защо са взаимно свързани.  В темата ще обърнем внимание на колекционери на фотография, галерии, музеи, салони на изкуствата и техните функции. Примери за всички съвременни фотографски форми за презентация на фотографии, как да направим правилния избор за вида на презентацията според идея, формат и мотив.

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Workshop на тема - Исторически фотографски процеси
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 04 юли 2011 в 19:59 часа (2168 прочитания)Раздел Фото школа

SACP (School for Applied end Creative Photography)SACP  (School for Applied end Creative Photography) провежда тази година за втори път workshop на тема:
 
„Исторически фотографски процеси”

Работилницата включва теоретично и практическо разглеждане на следните фотографски исторически процеси: дагеротипия, талботипия (калотипия), циянотипия и някои благородни процеси (напр. карбонов печат, маслен печат, бромо-маслен печат, пигментен печат).

В края на курса ще бъде проведена мини-изложба от най-добрите кадри, реализирани по време на школата (в двора на SACP). Избраните творби ще бъдат представени на сайта на SACP и ще бъдат включени в представителна фотоизложба по случай празниците на гр. Дупница – в „Околийска къща” (октомври 2011 г.). 

Сподели със всички... [...прочети докрай]
CMOS срещу CCD ..
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 14 септември 2009 в 00:15 часа (4549 прочитания)Раздел Фото школа

Нашият уважаван потребител Leni ни пише:
sensorПровокирана от идеята на приятел и реших да пусна темата... за другата "битка" сред фотографската техника.

Сензорите CCD (charge coupled device) и CMOS (complementary metal oxide semiconductor) всъщност са две различни технологии за цифрово заснемане. Всяка от тях има своите силни и слаби страни, в зависимост от приложенията. В Интернет се изписа много коя от двете е по-добра и в крайна сметка отговор няма – спорът ще си остане като между Nikon и Canon.

Ето накратко какво представлява всяка една система:
Сподели със всички... [...прочети докрай]
За планиращите екскурзия извън България през топлия сезон - малко съвети част II
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 12 юни 2006 в 11:18 часа (3387 прочитания)Раздел Фото школа

Нашият уважаван потребител velio ни пише:
Та, като цитирах английската поговорка “Дяволът е в детайлите”, помислете с какъв ръчен багаж ще пътувате. Ако пътувате със самолет, фото техника няма да Ви трябва. Ако пътувате, както в повечето случаи, с автобус, преценете доколко си струва, освен ръчния багаж да имате фото чанта, която да пазите през целия път, а и каква част от пътя ще е през нощта. Аз вземам техниката при себе си. Но пък от друга страна през време на пътуването се храня минимално, така че фото чантата ми е най -големия багаж. Струва си да се щракне някое, ако не интересно, то поне приятно кадърче в почивките.

Напишете на лист марката, модела и серийния номер на тялото (телата), обективите, светкавицата и камерата, които носите. Консултирайте се с водача (на екскурзията, а не шофьора) и освен ако не е забранено, ги впишете в декларацията си. Особено ако минавате през Сърбия, Румъния или друга сходна на тях държава! Когато минавате граница, не снимайте...
Сподели със всички... [...прочети докрай]
За планиращите екскурзия извън България през топлия сезон - малко съвети част I
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 05 юни 2006 в 00:02 часа (3525 прочитания)Раздел Фото школа

Нашият уважаван потребител velio ни пише:
Тези съвети са плод на моя и на други хора опит, на мои и на чужди грешки или добри решения, хрумвания, щастливи случайности.

Понеже топлият сезон идва, реших, че е полезно да споделя известно количество опит, за да дам поне база за разсъждения и решения на решилите да пътуват. Защото екскурзията е едно разстройващо семейния, а и личния бюджет начинание, ще разгледам нещата и откъм финансовата страна – все пак, много от нас дават свои пари в екскурзията. Нека тези пари да бъдат вложени, а не изхарчени!

Екскурзията започва от вкъщи. Доверете се на фирма, коята е отдавна на пазара. Не се блазнете от примамливи обещания за спане в 4 или 5 – звездни хотели “само за…лева” ! Навсякъде сиренето е с пари и никой не чака вас, та да ви постила и килимче пред хотела си, където да спите “почти безплатно”. Платете си спокойствието и приятното прекарване! Платете си – ще имате очи и да недоволствате, и да претендирате!
Сподели със всички... [...прочети докрай]
Спротна фотография част V – замразяване на действието
Публикувано от BgFotoNET във понеделник, 24 април 2006 в 00:00 часа (4301 прочитания)Раздел Фото школа

Нашият уважаван потребител wilhemina ни пише:

Различните спортни събития позволяват, както и изискват различен тип снимки. Понякога статичните снимки са достатъчни – например в случаите когато действието е минимално. Хващащото вниманието на зрителя и в голяма степен продаващо изданието са именно снимки на хора по средата на скок. Хорта искат да видят драматизъм и напрегната обстановка на полето. Предаването на това за един фотограф е свързано със замразяване действието.

Това може да бъде постигнато с бързи скорости на затвора. При съвременните SLR камери най-бързата скорост е 1/8000sec. Този скорост е достатъчна за всичко, което бихте снимали, с изключеине на изстрелян куршум. Улавянето на кола, движеща се с 370 km/h не представлява проблем...

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Спортна фотография Част ІV – композиция
Публикувано от wilhemina във понеделник, 27 март 2006 в 00:00 часа (5292 прочитания)Раздел Фото школа

Лица

Лицето е основен източник на емоция и именно тя прави или разваля снимката . Снимки на гърбовете на обектите не хващат вниманието. Не хабете филм или памет на апарата си за подобни кадри. Когато снимате спортно събитие е важно да сте наясно с положението на основните действащи лица. Например ако снимате баскетбол и искате да направите снимка на невероятна забивка, трябва да застанете отстрани така, че да виждате не само фигурата на играчът, но и неговото лице...

В това отношение някои спортове са доста трудни. Американският футбол, хокейът и бейзболът са такива и при снимането им е доста трудно улавянето на лице. При футбоът и хокейът играчите са с предпазни шлемове, които препятстват улавянето на емоцията. Бейзболните шапки хвърлят сянка върху лицата на играчите. Най-лесното решение на този проблем би било ползването на запълваща светкавица и по този начин да се опитате да преминете зад бариерите на шлемовете и да намалите сенките. Имайте предвид, че светкавиците не са приложими при повечето спортове заради ограничения им обхват. Ако въпреки това трябва да отразите подобно събитие по-добре е да хванете в кадър предпазната мрежа на шлемовете, тъй като лицето ще се вижда поне малко през нея, отколкото тила на играча.

Сподели със всички... [...прочети докрай]
Спортна фотография Част ІІІ - дълбочина на фокуса
Публикувано от wilhemina във неделя, 19 март 2006 в 23:00 часа (6411 прочитания)Раздел Фото школа

Дълбочина на фокуса – изолиране на обекта

Почти всички драматични спортни снимки са правени с напълно отворена апертура или една f-стоп по-затворена от максимално отворената. Това се прави по две причини. Първата е да разполагаме с максималната скорост на затвора. Втората, но не по значение, е необходимостта от изолиране на обекта. Колкото по-отворена е апертурата на обектива, толкова по-малка част от снимката е на фокус. Колкото по-дълъг е обектива, толкова е и по-драматична промяната. Това означава,че колкото е по-голяма дистанцията между обекта и фона, толкова вторият ще е извън фокус. Ако използвате дълъг обектив и бърза апертура, обектът ви ще изпъкне, а елементите на задния план ще имат по-малко въздействие върху наблюдателя...

 

Сподели със всички... [...прочети докрай]
37 статии (4 страници, 10 на страница)
[ 1 | 2 | 3 | 4 ]
Следeте BgFotoNET
  Последвайте ни във Facebook   Абонирайте се за нашият RSS бюлетин   Последвайте ни в Twitter
Абонамент за новини:

BgFotoNET ФотоShop
Преносима система за фонове JB11-3200FPG (255х320 см.)
Преносима система за фонове JB11-3200FPG (255х320 см.)
209.00 лв. 177.65 лв.
Отстъпка -15%
Бързо търсене в магазина
 
Подробно търсене

Моята поръчка
Количката е празна
0.00 лв.

Доставка и рекламации
Условия за ползване
Гаранционни условия
За връзка с нас
BgFotoNET Facebook
Нови статии днес...
Няма нови статии днес…
Анкета...
Искате ли BgFotoNET да организира фотоконкурси...?

Да...
Не...
Не ми пука...Резултати
Гласувания

Гласа: 270
Коментари : 0
Стари статии...
сряда, 15 март
· Спортна фотография Част ІІ - оборудване
петък, 10 март
· Спортна фотография Част І - местоположение
понеделник, 06 март
· Отчитане на експонацията при трудни светлинни обстоятелства
понеделник, 27 февруари
· Как да направим невероятни снимки на скиори и сноубордисти - Част ІІ
вторник, 14 февруари
· Свойствата на водата и влиянието и на подводната снимка...
понеделник, 13 февруари
· Как да направим невероятни снимки на скиори и сноубордисти - Част І
петък, 10 февруари
· Как да снимаме при студено време...
понеделник, 06 февруари
· Как да направим вълнуващи снимки на залези...
понеделник, 16 януари
· Студийно осветление – част ІV
вторник, 10 януари
· Студийно осветление – част III

Стари Статии
Реклама...
Spy.bg - Лесно е да избереш...

Spy.bg - Лесно е да избереш...

Spy.bg - Лесно е да избереш...

Посетете и нашите приятели:
| www.fotolia.com | www.fotokniga.bg | Регистрация на домейни |

Мain website engine code by phpnuke.org All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters.
Content and images Copyright © 2001 - 2014 by BgFotoNET Ltd. and/or adduced sources. All Rights Reserved.
[ Условия за ползване ] Статистика за сайта [ За BgFotoNET ]
Ако не виждате всичките 16 зони от бяло до черно, калибрирайте мониторът си.